С действията си прокуратурата е показала пред българското общество, че не се влияе от никого и спазва буквата на закона. В случая с Волен Сидеров също ще бъде така, увери вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветлин Йовчев след края на редовното правителствено заседание.

Коментарът му бе във връзка със скандала на варненското летище, при който националистическият лидер се нахвърли върху френски дипломат, полицай и гражданин. Във връзка с това по-рано в сряда главният прокурор Сотир Цацаров поиска имунитета на Сидеров.

В писмо, адресирано до вътрешния министър, лидерът на „Атака” обвини служителя на ОД МВР Варна Костадин Колев в това, че разпространява клевети и нарушава законите. „Според прокурор Цветанка Гетова и началника на ОДП - Варна Чавдар Нанков, има образувано досъдебно производство срещу неизвестен извършител. Според българското законодателство, докато тече такава процедура, длъжностни лица, както и страни по производството, нямат право да коментират случая, а какво остава това да се случва по медиите. Освен това според вътрешните разпоредби на МВР служител на полицията няма право да се изказва пред медиите, без да е получил официално разрешение за това от пресцентъра на МВР. Началникът на ОДП – Варна Нанков отказа на народни представители да отговори лицето Костадин Колев служител ли е на МВР и получил ли е zадължителното разрешение от пресцентъра на МВР да коментира досъдебно производство по медиите”, се казва в писмото на Волен Сидеров.

„Във всички случаи, в които без изключение служителите на МВР са изпълнили Конституцията, закона и нормативните уредби, аз ще застана зад тях и ще ги защитавам докрай", категоричен бе Йовчев. „Ще спазваме закона и ще отстояваме върховенството на закона във всички случаи", подчерта още вътрешният министър.

„Аз съм убеден, че прокуратурата ще си свърши работата, както трябва, имам пълно доверие на главния прокурор и на ръководството на прокуратурата”, заяви още Йовчев.