„За пореден път има някаква промяна в генералната линия на ГЕРБ”, заяви Валери Симеонов, председател на парламентарната група на Патриотичния фронт.

По-рано от ГЕРБ обявиха, че няма да подкрепят мандат на патриотите и Реформаторския блок за сформиране на ново правителство.

 

 

Валери Симеонов определи държанието на своите политически партньори като „нищо ново”. „Не мисля, че има нужда да се аргументирам в тази посока. Колегите от ГЕРБ много добре са запознати с нашите предложения”, допълни той.

Симеонов припомни, че на патриотите не им е хрумнало днес да внесат предложенията за 300 лв. минимална пенсия, което от ГЕРБ изтъкнаха като причина за раздора помежду им.

„Такова предложение Патриотичният фронт направи на 1 декември 2015 г. Нищо ново няма и по никакъв начин тези наши предложения не могат да бъдат повод за кардинални решения за колегите от ГЕРБ”, категоричен е Симеонов.

Красимир Каракачанов от ВМРО определи твърденията на ГЕРБ за неистини.

„Нашите предложения бяха четени от трибуната. Неистина е, че това ще взриви бюджета”, категоричен е той и добави, че 1 млрд. излишъци се раздават на фирми около ГЕРБ за санирането.