Вицепремиерът Валери Симеонов продължава с акцията си срещу шума от заведенията в курортния комплекс „Слънчев бряг”.

След като предната нощ затвори заведението „Оксижен” и предизвика ареста на празнуващия 30 години на сцената диджей Станчо, националистът този път влезе с полиция, данъчни и други държавни органи в няколко други заведения, включително „Бедрум”.

Снимка: facebook.com/ivailo.babanov

Видео в социалните мрежи от проверката там показва словесния сблъсък на политика с посетителите на заведението.

Обграден от униформени, Симеонов е наричан „педал”, „свиньо”, „палячо” и „гнусна личност”. Освиркванията прерастват в скандирания „Оставка!” и „Довиждане!”, докато фотограф опитва да заснеме Симеонов. „Не желая да бъда сниман”, заявява вицепремиерът и медиен собственик, докато блокира обектива с ръка.

На фона на скандала в дискотеката, тази нощ в „Слънчев бряг” беше малко по-тихо – но за кратко.

Веднага след проверката музиката продължаваше на всички места.

Валери Симеонов се закани, че ще идва всяка вечер заедно с проверяващи в дискотеките. Управителят на „Оксижен” ни показа съставените протоколи от всички институции. „Показват, че не само няма множество нарушения, а изобщо няма никакви нарушения към този момент”, заявил Данаил Петков.

Защо обаче заведенията не се проверяват наред и има ли двоен стандарт? „При такива масови нарушения не може да очакваш от един екип да затвори всички заведения”, отговори Симеонов.

Среднощните проверки предизвикаха стотици коментари в социалните мрежи. А в профила си във „Фейсбук” Симеонов коментира, че на следващата пленарна сесия на Народното събрание ще прокара промени в законодателството, които „да спрат терора на тарикатите над нормалните хора”.

 

Вижте още във видеото:

Одобрявате ли действията на Валери Симеонов в Слънчев бряг?