Жители от смесени региони са били уволнени не заради професионалните си качества, защото не са гласували за ДПС. Това заяви зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов в парламента след среща с граждани от смесени райони.

„Хората, които говореха за уволненията си, имат повече от 20 години трудов стаж и са доказани професионалисти. За голямо съжаление са подменени с тези, които могат да бъдат послушни и да правят каквото им се нарежда от партийните централи, а не да изхождат от професионализма и качествата на хората”, каза Цветанов.

По думите му, само в община Гърмен са уволнени над 25 души. Бившият културен министър Вежди Рашидов заяви, че разбира добре болката на тези хора, които са с накърнено достойнство. Цветанов не пропусна да добави, че ГЕРБ е единствената алтернатива в смесените региони.

Според Рашидов процесът на разделение на български турци, турски турци и български българи се задълбочава. „ДПС е вечно при възродителите, това е проект на ДС. Има един луд реваншизъм и замяна на хора с професионална цена. ДПС се е превърнало в икономическа корпорация”, каза още Рашидов.