Депутатите от партията на Волен Сидеров изпълниха волята му и не дойдоха в парламента. Кворумът в пленарната зала обаче бе осигурен от народните представители от ГЕРБ, които нарушиха традицията си и участваха в сутрешната регистрация, която отчете присъствието на 170 законотворци.

Веднага след регистрацията Бойко Борисов излезе от залата, а преди това определи поведението на „Атака” като несериозна работа.

„Защо не обявиха бойкот, когато гласувахме Закона за МВР или Сметната палата, а си вкараха хората там?”, запита лидерът на ГЕРБ.

Парламентът гласува оставката на независимия депутат и бивш шеф на НАП Красимир Стефанов, който влезе от листата на ГЕРБ в Хасково, но по-късно напусна групата на партията.

Клетва като депутат след решение на ЦИК положи Емил Георгиев, който влиза в парламента на мястото на Сергей Станишев.

Снимка: Ладислав Цветков

Първа точка от дневния ред на днешното заседание е второ обсъждане на законопроект за изменение и допълнение на Наказателния кодекс, внесен от ГЕРБ. Поправка се отнася за отпадането на давността за престъпления, извършени по време на комунистическия режим, като от името на ДПС има заявка, че тя ще бъде подкрепена.