Орешарски е най-успешният премиер в последните 25 години. Проблемът е, че не усяхме по най-добрия начин да покажем на хората какво се е направило за една година. Тази изтъркана теза лансира депутатът от БСП Борислав Гуцанов в студиото на „Тази сутрин” в сряда.

Той обясни, че в БСП не им е неприятно, че трябва кабинетът да подаде оставка, тъй като това са реалностите. Евровотът показал, че в държавата има нова ситуация, заяви Гуцанов.

По думите му точният ден, в който Орешарски ще подаде оставката на кабинета, зависи от консултациите при президента следващия вторник. После обаче червеният депутат уточни, че премиерът трябва да прецени кога е най-точният момент за извършването на този акт.

Гуцанов обяви, че БСП не е лидерска партия и въпросът не бил за личното оцеляване на Сергей Станишев, а България да излезе от тази ситуация.

Социалистът отказа да коментира заявките за оставки на Корнелия Нинова и Георги Кадиев, но заяви, че преди изборите ще има промяна в Изпълнителното бюро и в предизборния щаб.

След месец и половина два може да има нова ситуация и да не се върне на власт една партия, която управлява четири години. Хората имат памет, заключи Гуцанов.