Правителството полага усилия, за да бъде решен проблемът с водната криза в община Севлиево, увери премиерът Бойко Борисов след като заедно с министрите Делян Добрев, Мирослав Найденов и Лиляна Павлова посетиха севлиевското село Ловнидол.

Борисов отбеляза, че повече от 20 години водопреносната система не е била модернизирана и е имало огромни пропуски в управлението на града.

„Теренът е тежък, затова търсим законов и бърз начин, за да съдействаме на хората”, обеща премиерът. По думите му за смяна на водопреносната система и изграждането на язовир, по предварителни разчети ще са необходими около 70-80 млн. лв.

Борисов е възложил ресорните министерства да проведат съвещания и разговори с кмета на Севлиево, за да се намери ефективен начин и за финансирането на проекта.

В селото, Борисов и тримата министри са се запознали с проекта за възстановяване на църквата „Св. Равноапостоли Константин и Елена”. Борисов обеща и помощ от кабинета за ремонт и на храма.

„Винаги сме подпомагали християнските български храмове. Можете да разчитате на нашата подкрепа, за да бъде завършен ремонтът на църквата.”, каза премиерът.

Строителният министър Лиляна Павлова съобщи, че има подготвен проект за изграждане на обхода за Габрово, като фаза 1 на бъдещия проект за изграждането на тунела под Шипка. По думите й, индикативната му стойност е 135 млн. лв.