Изборът на новия състав на Комисията за защита на конкуренцията няма да започва отначало. Четирите партии от управляващата коалиция решиха, че всичко е легитимно.

До това решение се стигна на заседание на съвета на коалицията. Това е пореден обрат, след като вчера първо Радан Кънев от ДСБ заяви, че за състава на антимонополния орган вървят „задкулисни договорки”.

Разгневен, от Брюксел премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов отвърна, че това е пореден опит на част от РБ да дискредитира управляващите и поради тази причина партията му или ще се откаже от процедурата, или ще поиска тя да започне отначало.

„Има 11 кандидати за 7 места и мнозинството в РБ има кандидат и нека процедурата бъде доведена до край”, каза Найден Зеленогорски от ДБГ. Колегата му в блока Божидар Лукарски (СДС) отбеляза, че всякакви възражения към избора и номинациите е трябвало да се правят през миналата седмица, докато сега е „след дъжд качулка”.

„Няма място за драма и има легитимно приета процедура”, отбеляза и Валери Симеонов (ПФ). Марияна Тодорова от АБВ беше категорична: „Процедурата е легитимна и няма алтернатива”.

В резултат утре на комисия ще бъдат изслушани 11-те кандидати за седемте места в КЗК.