Представители на Реформаторския блок обсъдиха днес с премиера Бойко Борисов управленските приоритети за втората половина от мандата. Какво точно си казаха, обаче, не стана ясно веднага, защото от дясното обединение напуснаха сградата на Министерския съвет през страничен вход и така избягаха от журналистите.

Очаква се в рамките на деня да излезе официален документ, базиран на обсъжданото.

Лидерите на управляващото мнозинство отново заявиха готовност за успешно завършване на пълния мандат на правителството, става ясно от официалната информация от правителствената пресслужба.

„Не коментирахме с реформаторите въпроса за общо явяване на президентските избори”, каза председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов след срещата. По думите му това не изключва подкрепа при евентуален втори тур, ако единият от кандидатите се е класирал, а другият е на по-задна позиция.

Не всички от лидерите на РБ дойдоха на срещата. Радан Кънев остана в парламента, макар да призна, че е бил поканен: „ДСБ не участва във формати на мнозинството”.

На "Дондуков" 1 бяха председателят на ДБГ Меглена Кунева, лидерът на СДС Божидар Лукарски, Николай Ненчев от БНЗС, Корман Исмаилов (НПСД) и заместник-председателят на ПГ на РБ Борислав Великов.

Реформаторите днес имат още една среща, на която би трябвало да стане ясно името на кандидат-президента им.

Към момента фаворит за поста е бившият икономически министър Трайчо Трайков с вице ген. Съби Събев. Кънев призова до края на седмицата РБ да има номинация, защото всяко забавяне, по думите, му обслужва ГЕРБ.

В ранните следобедни часове Корман Исмаилов коментира, че РБ е близо до това да има "бял пушек" за общ кандидат - по аналогия с белия дим при избора на папа.

Днес депутатите в НС коментираха интервюто на премиера в „Тази сутрин”. „Не ми хареса стилът на разговор. Българският премиер трябва да е по-сериозен и да отговаря на въпросите, които българският народ му поставя”, заяви Румен Гечев от БСП.