Всеки ден правителството на Орешарски доказва неспособността си да управлява. За това ГЕРБ ще продължи да внася вотове на недоверие за провала на всяка една секторна политика, заяви заместник-председателят на партията Цветан Цветанов.

Той е гост на работен семинар по местни, регионални и национални въпроси, проведен в Пловдив, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ. Областният координатор на партията и кмет на града инж. Иван Тотев подчерта, че непрекъснато се увеличава броят на членовете на градската структура на ПП ГЕРБ, а хората я припознават като „единствената алтернатива на управляващата тройна коалиция”.

По време на дебатите присъстващите поставиха пред Цветанов въпроса с липсата на адекватна политика от страна на кабинета по бежанския въпрос. "Няма стратегия на правителството по въпроса с бежанците от Сирия и вече пет месеца управляващите нямат координирана политика по въпроса", отговори заместникът на Бойко Борисов.

"Не са осигурени необходимите битови условия, няма контрол в центровете по настаняване и липсва достатъчно охрана, а местните власти в лицето на кметовете и общинските съвети не получават информация за настаняването на бежанци в техните населени места", изтъкна още Цветанов.

Той разкритикува и намерението на управляващите да закрият центровете за обучение на полицейски служители в Казанлък и Варна, „въпреки че те са необходими за високите стандарти на обучение на новопостъпващите полицаи като ангажимент на България за европейски стандарти в право-охранителната система”.

В работата на семинара се включиха и народните представители Цецка Цачева, Менда Стоянова и други.