Докато бях министър, в бюджета на МВР през всички тези години средствата, които бяха осигурявани за служба СДОТО, бяха не повече от 20 млн. лв., докато сега, при новосъздадената агенция ДАТО перото, което са осигурили като финансов ресурс за функционирането й, е 50 млн. лв. Това каза заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов в Дулово, където присъства на тържественото освещаване на църквата "Св. Георги Победоносец", съобщиха от партията.

"Направете си сметка кой какви цели си поставя в бъдещ период от време с използването на този инструмент, който ще отнеме много повече финансов ресурс, отколкото в управлението на ГЕРБ", посочи Цветанов. По думите му за всички тези спекулации и митове, за които се е говорело, ще стане съвсем ясно, когато се проведе дебатът за бюджета за 2014 г.

Според него сегашните реформи, които се правят в сектора за сигурност, са необосновани, без да има диалог с ЕК.

"Чуваме, че ще има нови промени в Закона за МВР, които не са минали през обществено обсъждане и дискусия, а и няма никакъв диалог с ЕК, за да могат да бъдат направени тези реформи. Всички голи обещания, които дават Йовчев и главният секретар за 10-процентно увеличение на заплатите на служителите в МВР, не знам дали са направени разчета, но за да се осъществи това нещо, трябва да бъдат съкратени 8000 полицаи или евентуално 12 000 лица, работещи по трудово правоотношение”, каза още бившият МВР шеф.