Бившият вътрешен министър Цветан Цветанов, срещу когото започна втори съдебен процес, отново потвърди тезата си, че това е политически сценарий. И пред съда, и пред медиите той заяви, че обвиненията срещу него са несъстоятелни и не разбира защо се случва всичко това.

Бившият шеф на МВР е обвинен в длъжностно присвояване. Според прокуратурата той е позволил изплащането на 50 000 лв. обезщетение на бившия началник на ГДБОП-Велико Търново - Орлин Тодоров.

По думите на Цветанов обаче това не е вярно, а твърденията, че бившият началник на ГДБОП Станимир Флоров е близък с Тодоров, също са спекулация.

Адвокатът на ексминистъра - Менко Менков, коментира, че клиентът му не е имал друг избор освен да възстанови Орлин Тодоров на работа, вследствие на което да му бъде изплатено обезщетение и заплатите за пенсиониране.

По-рано днес в Софийския градски съд пристигнаха над 20 свидетели. Сред тях бяха самият Тодоров, както и бившият председател на ДКСИ Цвета Маркова. Сред неявилите се свидетели са Флоров и бившият главен секретар на МВР Калин Георгиев.