Жените имат сериозно място в политиката, като е показателен фактът, че за първи път в историята председател на Народното събрание бе жена и то от ГЕРБ - Цецка Цачева. Това каза зам.-председателят на партията Цветан Цветанов на двудневния форум в Банско под мотото „Новата политическа култура - предизвикателство пред политическите екипи”.

На проявата присъстват 250 жени от ГЕРБ от областите Благоевград, Кюстендил, Перник и Кърджали. По думите на Цветанов през последните години има много явно представяне на жените в политиката и всяка от тях може да даде ценен опит и знания.

Пред делегатите бившият вътрешен министър отбеляза, че обстановката в страната е крайно неспокойна. „След парламентарните избори в страната почва да се променя и политиката на държавата. Виждате какви са санкциите от ЕС”, коментира Цветанов.

Той не пожела да направи коментар и по информациите в медиите, които посочват разногласия в политическата структура в региона, като част от тях са насочени към него и народния представител Даниела Савеклиева. Според бившия шеф на МВР всеки има право да се изявява пред медиите, но за него от голямо значение е „какво се случва в ГЕРБ, изпълнението на целите и постигането им на следващите предсрочни парламентарни избори”.