Последствията след това правителство ще са лоши, а следващият, който дойде на власт, ще се види принуден да взима непопулярни мерки. Това е заявил зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов на среща с общински структури от Великотърновска област, съобщава партийният пресцентър.

Затова, според него, колкото по-скоро има предсрочни избори, толкова по-добре за страната и за хората. По думите му, след 11 май, когато бе извършена най-сериозната манипулация в деня за размисъл, се наблюдават "задълбочаващи се проблеми и държава, която не върви на добре".

Продължаващите повече от 147 дни протести показват, че настоящата тройна коалиция не се ползва с обществено доверие и перспективите пред страната са лоши, е категоричен зам.-председателят на ГЕРБ, цитиран в информацията. На срещата с общинските структури от Великотърновска област той е припомнил, че обществеността не знае къде са потънали повече от 900 млн. лв от заема, който правителството изтегли при актуализацията на бюджета.

"С 1 млн. лв. бе "напълнен" социалният пакет, за който кабинетът непрекъснато говори, но как са похарчени останалите, питат се хората. Цената на тока е уж е намалена с 5 процента, а хората питат защо всеки месец получават по-високи сметки за ток.

Досега НЕК винаги е била на печалба", е коментирал още Цветан Цветанов. По думите му, през мандата на това правителство компанията трупа задължения, които през август вече са били за десетки милиони лева. Доказателства, че държавата в момента е в най-тежката си криза има във всички сектори, са заявили на свой ред присъстващите на срещата.

Станишев да стане еврокомисар е лична амбиция, заради която той е готов да жертва дори и своята партия, е коментирал още Цветанов. И е добавил, че ГЕРБ има срещу себе си изключително добре подготвена коалиция, готова да запази властта с цената на всичко.

Случаят "Христо Бисеров" пък е истинският облик на ДПС, е подчертал той, цитиран в съобщението. Зам.-председателят на партията е предупредил, че опонентите на ГЕРБ всячески ще опитват да дискредитират кметовете, депутатите и други представители на формацията.

Бившият вътрешен министър в кабинета "Борисов" е подчертал също, че кабинетът "Орешарски" няма капацитета да се справи с бежанския проблем.