Днес се навършват три години от безпрецентните граждански протести срещу избирането на депутата Делян Пеевски от ДПС за шеф на ДАНС.

Снимките спомен в профила на Радина Ралчева са доказателство, че тя е повече от година е била на площада в София, възмутена от задкулисието в България.

„Задкулисието реши, че ще ни покаже, че ни притежава, много демонстративно и грубо

14-и беше еманацията на един процес, в който едни хора си разпределяха държавата”, категорична е тя.

Според Радина протестът, наречен ДАНСwithme, по името на спецагенцията ДАНС, има големи граждански постижения.  

“Създаде граждански движения, като „Протестна мрежа” и „Правосъдие за всеки”, които продължават да оказват натиск върху институциите. Принуди модела „Кой” да стане видим, ние го усещахме, но не го виждахме”, смята тя.

Три години по-късно премиерът Пламен Орешарски вече е само експерт, лидерът на БСП Сергей Станишев се изявява само на европейската сцена, а за местоживеенето и бизнеса на Делян Пеевски има противоречиви сведения.

„Не сме приключили, даже и може би не сме започвали. Отворихме една врата и сега, за да продължим нататък, трябва критичен брой хора да минат през нея”, посочва Радина.

Най-популярните участници в протеста от 2013-а отбелязаха годишнината с постове, изпълнени с разочарование. Мнозина върнаха профилните си снимки със свирки - един от символите срещу модела „Кой”.