Оттеглилият се през февруари от дългогодишно президентстване на КТ „Подкрепа” Константин Тренчев заяви, че това занимание го е принуждавало да общува с „изключително гадни хора”. Единственото име, което той спомена, не на Иван Костов, за когото още през 1991 година обявил, че ще разсипе СДС.

На въпрос, има ли в настоящия кабинет „Борисов 2” хора, които попадат под това определение, Тренчев отговори: „Има твърде странни попадения”.

По думите му в политиката попадат хора без задръжки, които драпат, за да направят пари. Той попаднал в политиката по задължение.

Тренчев нарисува мрачна картина за бъдещето на страната: „За мен тази държава с бързи стъпки върви към това да остане само географско понятие, пустиня”. Той посочи като една от причините за оттеглянето си нежеланието хората да го причисляват именно към тези „гадове”.

В коментар на това, което се случи с TV7 през седмицата Тренчев заяви: „Борбата за разграбване завърши преди време. Кой каквото награби, завлече, отмъкна, разсипа приключи. Сега тече борба за преразпределение”.

Константин Тренчев обясни и защо не се е виждал с Ахмед Доган от две години – вижте във видеото!