Много рано ме питате, до неделя има два дни. Има избран кандидат, който е много добър, и се надяваме да спечели подкрепата на много български граждани. Ще го научите в неделя.
Така вицепремиерът Томислав Дончев отговори в кулоарите на Народното събрание дали той е номинацията на партията за кандидат президент.

На 2 октомври ще стане официално ясно коя е кандидатпрезидентската двойка на ГЕРБ.

По-рано днес зам.-председателят на партията Цветан Цветанов потвърди, че един от четиримата - Томислав Дончев, Цецка Цачева, Йорданка Фандъкова или Димитър Николов, ще бъде претендентът на формацията за държавен глава.

Аз си работя добре на другата страна на булеварда, по нескромна оценка се справям, макар че има големи предизвикателства, коментира Дончев, попитан дали би се чувствал удобно на "Дондуков"2.

На него обаче не му харесвало, когато партийни представители или лидери казват, че обезателно ще спечелят изборите. Това съдържа лек елемент на задължителност към избирателите, един вид крепостен вот, обясни вицепремиерът, цитиран от БТА.

Правилната реплика според него била: Ние ще имаме такъв кандидат, който ще бъде дотолкова добър и се надяваме да спечели подкрепата на гражданите, че обезателно ще спечелим изборите.