„ТЕРЕМ" ЕАД няма сключен договор с кантората на Радан Кънев, заяви на пресконференция в БТА председателят на Съвета на директорите на дружеството Стоил Яков. Той каза, че поводът за пресконференцията е "пороят от лъжи и манипулации", които са се изсипали по негов адрес и по адрес на управляваното от него дружество.

"Това е лъжа номер едно", заяви Яков в отговор на въпрос защо след като ТЕРЕМ има правен отдел, е сключен договор за правна помощ с кантората на Радан Кънев и как ще отговори на твърдения, че е налице конфликт на интереси.

"ТЕРЕМ" ЕАД няма сключен договор с кантората на Радан Кънев”, заяви Яков. По думите му дружеството има сключен граждански договор с Васил Танков, „блестящ юрист”, който се съгласил да помогне с работата и се справил добре в рамките на различни дела за имоти.

Стоил Яков каза, че ТЕРЕМ е едно от големите търговски дружества и няма правен отдел - имал един юрист, жена, която е в майчинство, а на нейно място била назначена друга жена, която също предстояло да излезе в майчинство.

„Не може едно такова огромно предприятие, с огромни възможности, да работи само и единствено с един юрист”, посочи Яков, като подчерта, че имат непрекъснато огромен обем от работа.

Снимка: bTV

На въпрос има ли адвокат Васил Танков някаква връзка с кантората на Радан Кънев, Стоил Яков заяви, че няма никаква връзка. Попитан знаел ли е преди да го назначи, че Танков е кум на Радан Кънев, Стоил Яков отговори с въпроса "кумовете на разни хора имат ли право да работят, пречи ли им това да бъдат добри юристи".

„Не съм толкова близък на Радан Кънев, че да знам кой му е кум и кой му е сват”, добави Яков.

Стоил Яков беше попитан и дали има допуск до класифицирана информация и ако няма, може ли да изпълнява длъжността си: „Не само че имам достъп до класифицирана информация, но, за ваше сведение, имам достъп и до класифицирана информация на NATO Secret”.

Стоил Яков каза, че си обяснява атаките срещу него само по един единствен начин - като свързани с партийната му принадлежност.

За да илюстрира ползите от работата на сегашния екип, шефът на ТЕРЕМ даде примери с резултатите на дружеството, като посочи, че през 2014 г. загубите са били за 5 141 000 лева, а през 2015 очакваните печалби са за 3 175 000 лева.

Яков посочи също, че са успели да открият "услужливо забравен" стенд за изпитания на летателни апарати в приватизирания "Авионамс" - Пловдив, на стойност 24 млн. евро. Намерен бил също чисто нов двигател за МиГ-29 за милиони евро пак "услужливо забравен" в приватизирано предприятие.

Стоил Яков посочи, че месечното възнаграждение на Васил Танков е около 2000 лева и призова да се сравни това с постигнатите резултати за "ТЕРЕМ". Не бих сменил един човек само заради това, че е кум на някого, бих го сменил само, ако не се справя с работата си, заяви Яков.

Радан Кънев коментира лаконично случая във Facebook:

 

 

И сестра нямам.

Публикувахте от Радан Кънев в 18 март 2016 г.