Темата "етика" не е особено позната и със сигурност е неудобна за политиците. Това пролича в разговор пред bTV с народни представители от ГЕРБ, БСП и ДПС. Причината да бъде повдигната „философската” тема стана изборът на Волен Сидеров за председател на етичната комисия в парламента, която отговаря и за борбата с корупцията.

На многократно зададен въпрос дали знаят какво означава думата „етика” депутатите в студиото на „Тази сутрин” - Красимир Янков от БСП, Христо Бисеров от ДПС и Красимир Ципов от ГЕРБ, не се ангажираха с даването на определение. Бисеров обаче предложи на водещите да поканят филолог по темата.

Конкретно за избора на лидера на „Атака” за шеф на етичната парламентарна комисия депутатът от ДПС коментира, че партията му е подкрепила кандидатурата. „Всички гласуваха „за”, каза Бисеров и допълни, че „щом поема такъв ангажимент, Сидеров трябва да съобрази с него и поведението си в залата”.

Ципов на свой ред припомни, че по време на 41-вото НС именно народните представители от ДПС на няколко пъти гласували „против” предложението точно Волен Сидеров да оглави въпросната комисия.

По темата „Консултативен съвет” Янков и Бисеров бяха категорични, че партиите им ще обяснят пред президента как смятат да променят модела на управление на Бойко Борисов, почиващ на принципа „аз командвам навсякъде”.

„Разграждаме им тоталитарния режим в сектора Сигурност – от това ги боли. Вече ще има разградена, съставена от отделни звена, система за сигурност. Контрабандата и кражбата на ДДС – хранилката на ГЕРБ, ще бъде пресечена”, закани се Бисеров.