Очевидно ГЕРБ, а и не само те се страхуват от моята кандидатура. Така Татяна Дончева, кандидат за президент на „Движение 21” и на НДСВ, коментира нападките на Антон Тодоров срещу нея в предаването „Тази неделя”.

Преди седмица в „Тази нидиля” Тодоров атакува Дончева като показа нейни снимки с покойния шеф на „Мултигруп” Илия Павлов и с агента на ДС Иван Чобанов.

„Снимката с Илия Павлов е автентична, „Мултигруп” беше групировка, включваща хиляди хора, част от тях бяха най-високопоставените стопански ръководители до момента, тя даваше хляб на хиляди хора”, коментира Дончева. Тя уточни, че като адвокат е консултирала групировката, но никога не е вършила нищо незаконно.

За снимката с Чобанов уточни, че е направена пред Британския съвет в София, където е ходила на курс по английски. В този курс са били още Пламен Орешарски, тогава като зам.-председател на СДС, и Владимир Дончев от НДСВ.

Дончева опроверга твърдението на Тодоров, че Гриша Ганчев я е водил при Сергей Станишев, за да я предлага за председател на ДАНС и уточни, че е в лоши отношения със Станишев и ДАНС не е място, на което би се чувствала добре.

Според нея Антон Тодоров си заработва място в Комисията по досиетата или друг пост.

Татяна Дончева представи и майка си – Веска Симеонова. Тя сподели, че Дончева е била амбициозно дете. Напуснала е родния си град Трявна на 13 години, за да учи в София в Националната природоматематическа гимназия.

Лидерът на „Движение 21” отказва да споделя подробности от личния си живот в момента. Не страда от факта, че няма собствени деца. Ако нямаш собствени деца, има хиляди други, за които можеш да се грижиш, смята тя.

Вижте целия разговор във видеото: