БСП става все по-силна, ренегатите си отиват. Така Таско Ерменков коментира изключването на Георги Кадиев от редиците на партията в предаването „Лице в лице” по bTV.

„Той е обиден, защото се изниза предателски, това е негов проблем, не наш”, допълни още Ерменков. По думите му Кадиев е „интересчия, който търси своето, на жена си и на бизнеса им, място под слънцето”.

„От партията не свиваме ветрилото, а го разширяваме”, каза Ерменков. Според него идеите на БСП са силата на партията, а прагматизмът, меркантилността и таргашеството са черта на останалите.

„Ние не изключваме никого. Тези, които споделят лявата идея и смятат, че трябва да защитават интересите на трудовия човек са с нас”, допълни още Ерменков.

Липсата на комуникация

Когато нямаш аргументи защо спираш хуманитарни полети над държавата, използваш аргумента „една жена каза”. По този начин Таско Ерменков определи забраната руски самолети с хуманитарна помощ за Сирия да използват коридор през българското въздушно пространство.

По думите му сегашното правителство не комуникира с българския народ и това не е проблем само в тази област. „Когато искаш да убедиш хората, че това е правилно, не използваш тези мантри”, каза Ерменков.

Липсва комуникация и с българския бизнес, не само с гражданите, допълни още Ерменков по повод предстоящите поредни протести срещу цената на тока за бизнеса.

Според него фирмите имат големи основания за протест, защото „се плаща на електроцентрали да не работят”.