Търговската марка „СДС” е запорирана заради неплатени адвокатски хонорари.  До парадокса се стигна след като адвокат  Диньо Бозаджиев, представлявал синята партия по различни дела, не получил дължимото, твърди самият той. 

„Въпросът не е толкова до парите, колкото е реакция на неглижирането на едни нормални задължения на една политическа сила, която управляваше моята държава, това е унизително, това ми е основния мотив, не парите”, посочи Бозаджиев.

По разказа на Бозаджиев, дължат му петцифрена сума. Чакал близо 4 години, стигнало се и до съдия изпълнител. Въпреки че част от парите са изплатени, марката си остава  под запор, твърди Бозаджиев. 

„Ако имаше цялостно плащане, изпълнителя е длъжен веднага да прекрати делото”, каза той. 

Снимка: bTV

След парламентарните избори СДС загуби и субсидията си. СДС и като партия, и в коалиция така и не стигнаха до парламента, а над тях е надвиснала опасността да загубят емблематичната сграда на „Раковски” 134.

От „Раковски” 134 отговориха задочно на адвоката- сумите са изплатени, случаят е приключен.  Юристът трябва да се разбере със  съдия изпълнителя. 

„Извинявайте, тази марка е символ, тя е история, в нея има вкарана толкова енергия, толкова надежда, като кажеш СДС си представиш лъвчета, не си представям Лукарски”, посочи адвокатът.