Най-важното в момента, според премиера Бойко Борисов, са новите работни места, стана ясно от стенограмата на правителственото заседание. „В момента трябва да се концентрираме в създаването на работни места, защото това е единственият проблем пред правителството и, разбира се, пред хората,” заявява Борисов пред членовете на своя кабинет.

„Едно работно място да създадеш днес е успех,” смята министър-председателят, според който „това е едно семейство, един човек, който се чувства добре”.

Според Борисов за обикновения човек световната криза не била оправдание за това, че той е безработен, въпреки че „абсолютно обективно” нещата стояли така. Лекът бил в концесиите и подобни инструменти, които да създават работни места.

Снимка: Архив БГНЕС
Снимка: БГНЕС

По време на правителственото заседание министър Томислав Дончев докладва за извършеното по време на престоя му в Перник. „Продължаваш там ежедневно да работиш, така както сме се разбрали,” заръчва на правителственото заседание премиерът Бойко Борисов на министъра по европейските фондове Томислав Дончев, който бе командирован за два месеца там.

Един милион щели да достигнат даренията на ГЕРБ за перничани. По думите на премиера когато започне дарителската кампания и партията ще дари още 700 хил. лева, които ще се добавят към вече дарените 300 хил. Според премиера в същото време от БСП дарили само 15 хил. „И това трябва много ясно там да се чуе,” отбелязва премиерът.

Борисов благодари на министерствата, които работят по европейските фондове и лично на министър Дончев, за публикациите в европейската преса, че България е усвоила в пъти повече пари от европейските фондове от Румъния.

Обърнал внимание на своя командирован „евро” министър, премиерът се сети да даде задачи на неговия земеделски колега:

„Найденов, да се обиколят смесените региони, там, където хората вече на практика видяха какво е да се разбие монопол и в момента тютюнът им се изкупува на цени в пъти по-високи, отколкото когато бяха под монопола на ДПС, заръчва Борисов на Мирослав Найденов.

„Така че хората да знаят, че тези наши решения, дотации и всичко, което е стигнало до тях, е пряко за тях. Създайте си организация, обиколете ги, срещнете се с хората, вижте, ако има нещо да се доизкусурява, да се доизкусури, но да знаят, че тази наша политика вече дава реални действия,” казва Борисов във връзка с проекта за издаване на разрешение за промишлена обработка на тютюн.