Не вярвам цената на билетчето да бъде намалена, мисля, че всичко е решено. Това обяви в предаването „Лице в лице” Светльо Витков от „Глас народен”, общински съветник в София в момента.

Столичният общински съвет реши, че от 1 юни билетът за еднократно пътуване в столицата ще поскъпне с 60% - от 1 лв. на 1,60 лв. Цената на талончетата за 10 пътувания пък се увеличава от 8 лв. на 12 лв. Цената на абонаментните карти се запазва.

„Гласувах против, защото нямаше добро обосновка. Ние не сме против ГЕРБ, но всяко решение трябва да е издържано. Това е политическо решение и всеки трябва да си понесе поли отговорност”, коментира още Витков.

Той уточни, че не смята решението непременно за лошо, но го притеснява факта, че не е имало финансова обосновка за какво точно ще отидат допълнителните приходи. Съветникът от „Глас народен” обяви още, че поскъпването на билетчето е било обявено на пресконференция, преди да бъде внесен доклад в СОС.

По думите му още не е късно центърът за градска мобилност и общинската администрация да обосноват новите цени.

На въпроса ще гласували на предстоящия референдум, иницииран от Слави Трифонов, и как ще гласува на въпроса за намаляване субсидиите на партиите, Витков обяви, че малки партии като „Глас народен” трябва да търсят спонсори – олигарси, ако бъдат лишени от субсидия. Засега не иска да коментира дали ще се кандидатира за президент.

Имат ли шанс протестите срещу поскъпването на билета за градския транспорт?