Обвиняват ни за пари, които не сме взели и които някой друг е определил, че по закон трябва да взимаме. Така лидерът на партия „Глас народен” Светльо Витков коментира пред bTV темата за субсидиите, които се полагат на формацията заради събрания над 1% от вота на българите.

В същата ситуация са общо 10 партии, които след 12 май си извоюваха правото на парче от 38,3 млн. лв. годишна държавна субсидия. На „Глас народен” се полагат по около 500 хиляди лева на година или общо над 2 млн. лева до следващите парламентарни избори.

Според Витков той няма как да се облагодетелства от тези пари, тъй като „много хора гледат в гърба ми”.

„Партията не е моя, то си е като фирма, като една голяма организация. Ако аз тръгна да крада, знаеш ли колко хора ще разберат”, заяви „прохождащият” политик и посъветва хората да попитат „старите” партии какво са направили със своите субсидии за изминалите 4 години. По данни на Витков за този период РЗС са получили общо 8 млн. лева, ГЕРБ - 80 милиона, ДПС – 28, Атака – 18, БСП – над 30 млн. лева.

Лидерът на партия „Глас народен” подчерта, че „нашата кампания беше предимно в интернет и проведена само със собствени средства”. Витков призна, че не харесва да е политик, но няма друг избор. „Единият ми избор бе да замина в чужбина, а другият – да се боря с това статукво”.