„Всеки политик има момент, в който започва да губи”, заяви Стефан Данаилов по адрес на премиера Бойко Борисов.

„Виждал съм го това. Падат политици и ги забравят хората – дано да не му се случи същото”, допълни Данаилов. Той допълни, че от БСП със сигурност ще поискат оставката му, въпреки обещанието от страната на Борисов, че сам ще я даде.

„Радвам се и съм щастлив от всичко това. Победите ги възприемам хладнокръвно, както загубите, защото веселбата ще трае 24 часа, а това, което се случва и ще се случи, изисква сериозност и много работа – и партийна, и общочовешка”, каза Данаилов по повод резултатите на ген. Румен Радев на президентските избори.

„Днес е световен ден на добротата, 13 ноември и аз се надявам тая доброта тепърва да се случи в България. Първата бяла лястовица е изборът на Румен Радев и Илияна Йотова”, допълни Данаилов.

„Няма да му е никак лесно. В началото трябва да овладява досегашния президент, доколкото разбрах Росен Плевнелиев покани на среща новия президент, за да обсъдят проблемите по Конституция оттук нататък”, каза още той.

„Хората изпитват някаква неудовлетвореност и затова отидоха да гласуват за човек, който не е свързан със статуквото”, смята Данаилов.