За Бойко Борисов лъжите са като „Добър ден”. Така лидерът на социалистите Сергей Станишев започна коментара си по повод изказване на главния му опонент в парламента, според което ДПС и съпругата на Станишев Моника Йосифова стоят зад компроматите срещу лидера на ГЕРБ.

„Чух изявлението на г-н Борисов, много се смях от сърце. Аз познавам Моника много добре, мисля, че знам всичко за нея, много неща съм чувал – врели-некипели, какви ли не, но за първи път чувам, че тя едва ли не е главен прокурор на републиката, която да определя кой да бъде слушан със СРС. Това е пълен абсурд”, коментира председателят на БСП пред журналисти в парламента.

Наблягайки на скандала „Българският Уотъргейт” от миналата година, политикът припомни, че „има факти, за които очаквам съдът да даде ясни отговори. Оказа се, че по времето на Борисов и Цветанов масово и незаконно са подслушвани журналисти, политици и общественици - нещо, което те отричаха категорично. Да се обяснят в съда и той да се произнесе”.

Социалистът определи обвинения на Георги Първанов, че държавата се управлява от „определен кръг от хора”, визирайки Станишев и Делян Пеевски, като „пълна спекулация”. „Държавата се управлява от правителството, оглавено от Пламен Орешарски, под контрол на парламента, който го е избрал. Политиката се прави на основата на програмата на правителството. Нещата се обсъждат между парламентарните групи”.