Ние станахме първата частна държава в ЕС, държавата е приватизирана от една група хора. Доказателство е вчерашният рожден ден на Бойко Борисов - това не го имало и при Тодор Живков, такова подмазвачество. Станахме за смях пред цяла Европа. Това каза пред журналисти лидерът на социалистите Сергей Станишев и допълни, че пропастта между реалния живот на хората и виртуалните представи на ГЕРБ вече е хронична.

Задочната словесна битка между министър-председателя и лидера на основната опозиционна партия се заформи по-рано днес с изявление на Борисов, в което той определи Станишев като „срам за държавата”. Поводът за тези думи стана организираната от социалиста вчера прожекция на филм за манипулирането на изборите у нас в ЕП в Страсбург.

„Ние сега ще отидем и ще покажем как купуват изборите в Сливен. Да му е честито и на него и след това заедно да отидем в Брюксел да ни се смеят всички хора там”, каза премиерът. А на въпрос на журналист относно запис с двама депутати на ГЕРБ, които разнасят чували с бюлетини в ОИК София, той коментира кратко: „Голяма работа!”

Срам за България съм не аз, е начинът, по който бяха проведени президентските и местните избори от ГЕРБ, каза от своя страна Сергей Станишев по повод „обвинението” на Бойко Борисов. „На избори винаги е имало някакви нередности, но при тези, последните избори за първи път ГЕРБ организира такава система под ръководството на Цветан Цветанов - на страх, полицейско насилие, държавен рекет, купуване на гласове, фалшифициране на гласове, заедно с техния мутренски приятелски кръг”, подчерта червеният лидер.