Според Волен Сидеров днешният вот на недоверие за провал на политиката в областта на регионалното развитие не е бил аргументиран добре и заради това от "Атака" са решили да гласуват "въздържал се".

Лидерът на "Атака" посочи, че заради проблем в електронната система той не е успял да упражни правото си на вот, но е щял да гласува "въздържал се". Сидеров допълни, че не знае кой е депутатът, който е гласувал против и посочи, че според него това е грешка. Според разпечатките от гласуването против вота на недоверие е била Магдалена Ташева.

Очакваме следващият вот, за културата, да е по-добре аргументиран, допълни Сидеров. Според него за едно правителство можеш да разговаряш с аргументи и разумно едва на първата година
от управлението му.

„Самите вносители от ГЕРБ знаеха, че този вот няма да успее, но за тях той е една игра на парламентарна процедура, с цел да бъде блокирана дейността на парламента”, допълни той.

В отговор на репортерски въпрос Волен Сидеров каза, че Парламентарната комисия за борба с корупцията и конфликт на интереси ще се самосезира да провери дали Росен Плевнелиев е платил "кеш" за имота си в Гърция.