Наказанието пробация е напълно достатъчно за Волен Сидеров, смята главният прокурор Сотир Цацаров.

На 14 март Софийският градски съд одобри споразумението между лидера на „Атака” Волен Сидеров и прокуратурата по обвинението за нахлуване в сградата на НАТФИЗ миналата година, както и това за случая в Батак, когато той нападна журналист. По първия случай лидерът на "Атака" получи 9 месеца пробация, а за втория - 8 месеца.

Според Цацаров решението за пробация е по-добро, отколкото дело, което продължава с години.

Главният прокурор припомни, че досъдебното производство за инцидента на летището във Варна през януари 2014 г., по което се води дело срещу лидера на „Атака“, е приключило за три месеца, но самото дело е висящо, и то на първа инстанция, вече две години.

„Трябваше да пресметнем дали бяхме готови да се поставим във времевата спирала на един такъв съдебен процес, защото тези процеси щяха да траят колкото и делото за летище Варна и едва ли щяха да приключат“, каза Цацаров.

Според няма да има процесуални проблеми обвинението срещу Цветан Василев да бъде внесено в съда в срок.

Главният прокурор още веднъж каза, че не знае мажоритарният собственик на КТБ да е искал сръбско гражданство, както и сръбската страна да е искала допълнителна информация по делото за екстрадицията на Василев.