С казаното от зам.-председателя на БСП се внушава, че левицата живее в паралелен свят, нямащ нищо общо с реалността и водим партиен живот, без да обръщаме внимание на критиките към нас, маркирайки ги като написани в "жълтата преса". По този начин председателите на организации на БСП в Габровско реагираха на интервю на Димитър Дъбов за в.Преса.

Именно от града на хумора и сатирата беше избран за депутат Кирил Добрев, който нарече Дъбов, Евгени Узунов и Катя Николова „тричленка” и се обяви за обновяване на ръководството на партията.

„Няма да защитаваме тезата, че вътрешнопартийните проблеми трябва да се обсъждат вътре в партията, защото всички знаем, че оставени зад стените на „Позитано”, тези проблеми по-скоро се замаскират, а не се решават - практика, която се надяваме новото ръководство да промени”, пишат габровските социалисти.

По отношение на „другаря Добрев”, оценката е еднозначна: „Той ни обедини, показа младежка енергия, която няма как да бъде компенсирана с тежките ни предизборни платформи”.

Специално внимание е отделено на коментарите на Дъбов за това, че Кирил Добрев, Георги Кадиев и Страхил Ангелов организирали „бунт на богатите младоци в БСП:. По този повод в Габрово питат: „Кога сме искрени - когато призоваваме работодателите да дадат подкрепа за нас или когато обясняваме как да имаш бизнес и да си в нашите редици е неприемливо?”.

Бунт и в Разград

Извънреден конгрес на БСП за отстраняването на Димитър Дъбов, Антон Кутев, Катя Николова и Евгени Узунов поиска местната огранизация на Столетницата в Разград.

"За социалистите от Разград загубата е още по-тежка, тъй като нашата организация е единствената в страната, печелила 7 последователни избора за кмет на община. В същото време губим няколко последователни национални избори", заявиха разградските социалисти в декларация.

"Угодническото и сервилно поведение пред политическите ни партньори и опоненти и безпринципната колаборация с икономическите и финансови групировки в много случаи имаха една цел - извличане на лични изгоди и задоволяване на корпоративни интереси на голяма част от водачите на нашата партия", пишат още те.