За нас от самото начало беше ясно че този парламент не може да излъчи правителство. За нас датата на предсрочните избори е 26 март. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова след провала на преговорите за формиране на нов кабинет с мандата на Реформаторския блок.

„Пазарлъците му последния месец бяха загуба на време за България“, каза Нинова.

„Президентът Плевнелиев да пристъпи към назначаване на служебен кабинет. БСП няма да предлага служебни министри на който и да е президент. БСП ще предлага министри като спечели парламентарните избори”, категорична беше тя.

Междувременно от президентството съобщиха за bTV, че утре държавният глава „ще изпълни конституционните си задължения”, като не се уточнява дали това значи, че Плевнелиев вече има готовност с третото си служебно правителство.

Защо да имаме два служебни кабинета?

В това Народно събрание няма как да се сформира ценностно мнозинство, защото още преди 2 години начинът на формиране на мнозинство беше грешен. Това заяви в парламента лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ.

"С днешните действия се потвърждава това, което се случи с подаването на оставката на кабинета. До сформиране на служебен кабинет насрочване на предсрочни избори от новоизбрания президент Радев този кабинет в оставка може да си изпълнява функциите. Няма нужда от два служебни кабинета", отбеляза той.