Темата за парламентарната комисия относно намеса на РФ и Турция ще дискутираме след празниците, заяви в парламента председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов, цитиран от БГНЕС.

Депутатът от управляващата партия и председател на комисията Валентин Радев работи по организацията и реда, по който ще функционира комисията, стана ясно от думите на бившия силов министър.

„От това, което той споделя, може би, ще предложим да се прехвърли като възможност за изслушване от външната комисия. Съобразяваме се с това, което има като разговори със съответните институции”, продължи Цветанов.

На въпрос защо министър-председателят е бил така остър към решението за създаването на комисията, Цветанов отговори, че „премиерът винаги е остър, защото иначе как ще управлява”.

„Радев събира необходимата информация, за да може да обоснове предложението си на първото заседание на комисията. Може да направи изслушване на външния министър, неговите решения са свързани и с мненията на службите”, подчерта Цветан Цветанов.