Оказа се, че с г-н главния прокурор сме на много близки позиции за това, което се случва в държавата и по отношение най-вече на референдума. Това заяви шоуменът Слави Трифонов, след като се срещна с обвинител №1 Сотир Цацаров и му занесе папка с информация за нарушения, извършени от ЦИК по време на изборите.

„Много скоро ще бъдете информирани от него за неговата реакция”, анонсира Трифонов, който на влизане силно се подразни на камерите и гневно попита няколко пъти „Кой е казал на журналистите?!”.

Допитването не стигна до задължителен характер заради само 12 000 гласа, като от „Шоуто на Слави” твърдят, че това е в резултат на машинации на избирателната комисия. Трифонов посочи, че за отчитане на активността се броят пликовете за бюлетини, а от тях са били раздадени 350 000 по-малко и така „капанът е бил заложен предварително”.

Водещият на „Шоуто на Слави” беше категоричен, че политиците „отказват да приемат” случилото се на референдума. Той отново защити мажоритарната система в два тура като начин за избиране на депутати, като заяви, че критикуващите я експерти „са хора, които работят към политическите партии”, след като реши да не използва за тях израз, започващ с думата „платени”.

„Политиците и сегашния парламент не се съобразяват с решението на собствения си началник българския народ, суверена – какво да направя, да се самозапаля ли?!”, запита Трифонов, който подчерта, че няма партия и не може да се съгласява на един или друг вид изборни правила от името на 2,5 млн. души.