Със серия от видеопослания кандидат-депутатът от ДПС (и бивш народен представител от Патриотичния фронт и член на ЕНП от „Атака”-б.р.) Слави Бинев ще обясни решението си да мине в редиците на партията Мустафа Карадайъ.

Бизнесменът нарича решението си „Дързък ход, който има за цел да разчупи стереотипите”.

„Родолюбието не е омраза, не е отрицание, то е единение, то е обич, любов. Аз винаги съм бил за прагматичния патриотизъм, който дава решение, не за празнодумното патриотарство”, заявява Бинев в първото видео.

То вероятно съдържа и индиректни нападки към бившите му съратници: „Патриотът не превръща своите в рая или в крепостни селяни. Истинските патриоти знаят как да използват талантите на тези, който ги следват, и се гордеят с тях, а не ги карат да мълчат гузно заради сделките, които е трябвало да сключват”.

Във второто видео Бинев посочва, че „патриотите по принцип са против имиграцията, но има една друга имиграция – междуградската миграция”. Кандидат-депутатът пита „няма ли достойни граждани на 23 МИР”, защото останалите кандидати от неговия район били от Бургас, Карлово и Перник, докато той, майка му, баба му и прабаба му били родени в един и същи квартал.

„Аз не съм анонимен, може да съм противоречив, но не съм анонимен. Свикнахме да избираме анонимни хора, зад които да се крият анонимни решения. Време е да сложим точка на депутатското емигрантство!”, казва бившият представител на ПФ и „Атака”.