Атака към Цветан Цветанов ли са „предизборните” скандали с подслушванията и шефа на ГДБОП – по този въпрос „кръстосаха шпаги” социологът Кольо Колев и журналистът Юлий Москов. Пред bTV и двамата ревностно защитаваха тезите си – противополовжни по отношение на зададения въпрос.

Според Колев, исвестен до голяма степен с „червените” си пристрастия, в скандалите около МВР не може да се говори за „подливане на вода”, каквото обяснение лансират от ГЕРБ. Според него важното било, че тези „пораженчески” за Цветанов разкрития са повлияли на мнението на гласоподавателите – разликата между БСП и партията на доскорошните управляващи се била стопила.

„По данни на Медиана от проучване от вчера разликата е под 2%, даже БСП води при тези, които твърдо ще гласуват. Изследването е по поръчка на в. Труд и е национално, представително”, обяви Колев и допълни, че 16% от анкетираните са били повлияни от последните събития в политическата сфера.

С тези данни и мнението на социолога не се съгласи Москов, според когото „прокуратурата е бухалка в ръцете на Сергей Станишев”, а случващото около МВР и бившият му шеф е „една буря на жълтите павета”.

„Това, което ме плаши е, че прокуратурата се занимава с нещо, което не очаквах – очаквах тя да каже бързо какво става в ДКЕВР, както става с ЕРП-тата, другото са политически разправи и спекулации. Хората в Хасково и Кюстендил нямат пари за ток, за лекарства, нямат работа... не ги интересува кой кого слушал и защо”, подчерта журналистът.

По думите му нерегламентираното използване на СРС-та не било нищо ново, просто сега било удобно тази тема да се разгласява и да се замаскират истински важните за хората въпроси преди вота на 12 май. „Мен ме е страх най-вече какво ще правим на 13 май и след това”, каза още Москов.