Скандал възникна в кулоарите на парламента между лидера на „Атака” Волен Сидеров и граждани, сред които беше и зам.-председателят на „Синьо единство” Гергана Николова. Словесните пререкания започнаха след като Николова даде на Сидеров вестник „Протест”.

Тя уточни, че идеята да дойдат в парламента е да видят как функционира той. Сидеров пък я попита дали ще приеме негова статия във вестника. „Имаше време, когато вие се борехте срещу комунисти на власт, в момента вие ги подкрепяте”, посочи Николова. След това член на редакционния екип каза, че ако лидерът на националистите предложи статия, те ще се съберат и ще обсъдят дали тя има място в изданието.

На въпрос от депутати от „Атака” как Николова е влязла в сградата на Народното събрание и дали някой депутат от ГЕРБ е съдействал за това, тя отговори: „Проблем ли е, че сме в българския парламент? Представлявам себе си. Никой нищо не ми е платил – нито за протестите, нито за влизане. Не одобрявам ходенето в парламента с пистолет, не одобрявам ходенето като Гестапо по площада. Г-н Сидеров, вие се държите като всичко друго, но не и адекватно. Казвате, че сте бил изплашен и затова ходите в пистолет”.

Волен Сидеров пък от своя страна констатира, че когато някой крещи обидни думи, той не е протестиращ, а хулиганстващ тип.

„И в момента вътрешният министър работи за вас, оставя ви да правите всякакви вандалщини в центъра на София”, заяви Сидеров. На това Николова отговори, че нито един боклук не е останал след протестите в столицата. „Ние сме мирно протестиращи, но вие не сте мирно управляващи. Искаме това правителство да си тръгне, защото сътвори твърде много пакости – заемите, които бяха взети, мораториумът беше поредната глупост. Законно ли е в Народното събрание да приемате незаконни решения”, коментира тя.