Приемането на спорните текстове от Изборния кодекс скара отново депутатите. Скандал предизвика тайно заседание при зам.-председателя на парламента Димитър Главчев, на което опозицията не е била поканена.

След спорове в пленарна зала за това имало ли е  тайно заседание на Комисията по правни въпроси в първата почивка депутатите излязоха в нова почивка за уточняване на спорни текстове от промените в Изборния кодекс. Първата почивка беше дадена, за да може правната комисия да проведе заседание.

След възобновяване на пленарното заседание обаче стана ясно, че комисията не е заседавала официално.
Четин Казак от ДПС и Филип Попов от БСП заявиха, че заседание на правна комисия не е било насрочвано и те не са били поканени. Казак каза, че е питал колеги къде заседава комисията, но така и не е разбрал.

Емил Димитров от Патриотичния фронт обяви, че също е търсил къде заседава комисията и е открил, че е в стаята на зам.-председателя на парламента Димитър Главчев. Димитров коментира, че може би останалите членове на комисията не са проявили достатъчна заинтересованост. Хамид Хамид от ДПС попита какви са тези криминални заседания, а Четин Казак определи случващото се като фарс и поиска нова почивка.

Председателят на Комисията по правни въпроси Данаил Кирилов обясни, че в почивката не е имало заседание на комисията. По думите му депутати от комисията са изготвили допълнителен доклад с редакции само за яснота и удобство на народните представители при гледане на текстовете в пленарна зала.

Депутатите уточняват днес къде и при какви условия ще се разкриват избирателни секции зад граница.