Въпросът кога точно да бъде гласуван законопроектът за движение по пътищата предизвика скандал в пленарната зала. Дебатите преминаха спокойно, но в момента в който зам.- председателят Мая Манолова каза, че отлага гласуването на законопроекта за утре, опозицията скочи. От ГЕРБ настояха текстът да бъде гласуван без отлагане.

От партията на Бойко Борисов се аргументираха, че с процедурни трикове се обиждат не само народните представители, а и българският народ. Депутатът Александър Ненков дори обвини ръководството на НС, че лъже при проверка на кворума.

Чуха се викове „оставка”. ГЕРБ не позволи на останалите депутати да продължат по дневния ред. Наложи се да бъде дадена почивка, за да се успокоят страстите.

„Не можете да овладеете обстановката”, каза Цецка Цачева от ГЕРБ. „Колеги, мачът е утре и то на Националния стадион”, намеси се Страхил Ангелов от „Коалиция за България”.

След почивката депутатите спориха и за това кога да бъдат гласувани промените в Закона за професионалното образование и обучение. Депутатът от ГЕРБ Данаил Кирилов предложи във всички случаи, в които председателят смята да упражни правомощието си да отмени гласуването на точката, предупреждението за това да бъде в момента, в който започва обсъждането.

Председателят на Народното събрание Михаил Миков заяви: „Практиката на ръководството, която е постоянна, почива върху много ясен запис на текстовете. Нито предупреждения, нито предварителни покани са предвидени при обсъжданията на първо гласуване. Текстовете нямат неяснота и не подлежат на никакво тълкуване”.

„Единственият повод, по който отлагате гласуването за друг ден, е фактът, че това управляващо мнозинство не може да съществува без „Атака”, заподозря Десислава Атанасова от ГЕРБ. По това време депутатите от „Атака” бяха в столичното следствие, където лидерът им Волен Сидеров беше обвинен в нанасяне на телесна повреда по хулигански подбуди.