Опазването на българо-турската граница е адекватно, а работещите и командированите колеги работят пряко силите си и въпреки условията, при които са поставени. Това каза Дарин Ковачев, заместник-председател на УС на синдикалната федерация на служителите в МВР, предаде БНР.

Техниката, с която работят, е счупена, оборудването е старо, а автомобилите, в случай че могат да се движат, са опасни, а от четири години полицаите не са получавали дрехи и обувки, принудени са сами да си купуват, сподели още той.

Кодексът на труда в МВР е изкривен от изготвените наредби и е в ущърб на служителя, който е отговорен за сигурността и същевременно сам трябва да си търси дрехи и обувки, каза синдикалният лидер.

Няма подсигурени противозмийски отрови, адекватно медицинско обслужване и други елементарни условия, а от министерството и главната дирекция, по думите на Дарин Ковачев.

В района на Резово, Малко Търново и Звездец, откъдето бе излъчено предаването, няма организирани доброволчески отряди за противодействие на потока от нелегални мигранти, а от местните хора са подадени около 120 сигнала за нерегламентирано преминаване на границата, изтъкна още той.