Синдиците на Корпоративна търговска банка с официално писмо са се извинили на БСП за „допусната техническа грешка” при публикуването на списъци на партии, политици и магистрати, имали отношения с трезора, съобщиха от „Позитано” 20.

В изнесените на 9 февруари данни, влогът на Областния съвет на БСП-Варна бе поставен на трето място по размер, като се твърдеше, че сумата в него е възлизала на над 1 млн. лв. Проверка, възложена от председателя на БСП Михаил Миков, опроверга тази информация.

В писмото се посочва, че в периода от 1 януари 2009 г. до 31 декември 2015 г. Областният съвет на БСП в гр. Варна е имал една сметка в КТБ, открита на 6 декември 2007 г. Оправомощени от бившия председател на партията Сергей Станишев да се разпореждат с нея са били: Боян Димитров, Петър Димитров, Красимир Янков, Мая Раданова-Кръстева, Цонко Цонев, Милка Кузманова.

В кореспонденцията си до „Позитано“ 20 синдиците отбелязват, че между 1 май 2014 г. и 31 декември 2015 г. с вземането по сметката не са извършвани цесии, а от 1 май до 20 юни 2014 г. със средствата са осъществявани само стандартни операции – тегления и банкови преводи.

От БСП обаче така и не казват колко пари е имала варненската им организация във фалиралата банка.