Пореден сигнал за поставено взривно устройство изпразни Фестивалния и конгресен център във Варна. От сградата за минути бяха евакуирани делегати на Синята коалиция събрали се за официално откриване на предизборната си кампания в морската столица.

Полицейските екипи, пристигнали на място, обясниха, че това е третият фалшив сигнал за боба в комплекса само в рамките на тази седмица. Предишните са били подадени в сряда и петък, като след обстойни проверки на сградата не е било открито нищо подозрително.

Преди този инцидент от ДСБ посочиха пред делегатите си на форума, че партията трябва да предложи на хората реални крачки напред. „Първата е да кажем кои сме ние и дали сме опозиция на ГЕРБ, или не”, заяви заместник-председателят и водач на листата на политическата формация в града Радан Кънев.

Според него десницата е единна и е опозиция на управляващата партия. Кънев смята, че на предстоящите избори няма да има „чудеса и спасители” за ДСБ. Тя обаче била стабилна и трябвало да покаже, че „може да говори трезво и ясно”.

Кънев подчерта, че целта на "Синята коалиция" е да има в Североизточна България четирима сини депутати - двама от Варна, и двама от другите избирателни райони в региона.