Председателят на парламентарната Комисия за борба с корупцията и конфликт на интереси Волен Сидеров разпозна имената зад инициалите в тефтера на Филип Златанов и ги покани на среща.

Според него „закодираните” зад отбелязаните двубуквия са Бойко Борисов, Цветан Цветанов и Искра Фидосова. Тримата, заедно с всички останали, които се споменават в "драсканиците" на отстранения вече председател на Комисията за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси (КПУКИ) ще бъдат привикани за изслушване.

След заседание на комисията във вторник лидерът на „Атака” обясни, че „повиканите” могат да откажат да се явят, тъй като не ги грози никаква санкция. Това навеждало на мисълта да се иска промяна в нормативната база в подобни случаи.

След като изслуша четиримата членове на КПУКИ, комисията на Сидеров ще предложи на парламента да не приеме доклада на екипа на Златанов. Ако прокуратурата не възрази, освен че самият Златанов ще бъде поканен за изслушване ще бъде поискано и копие на тефтерчето му.

Във вторник обяснение за работата на комисията, оглавявана до скоро от Златанов, дадоха четиримата й членове. Те заявиха, че не са виждали такова тефтерче, нямат отношение към него и то е личен документ.

Думите им бяха коментирани от Сидеров като очевиден факт за политически натиск и за указания "да се удари, който е неудобен". Казаното от четиримата изслушани Волен Сидеров обобщи с думите, че всеки един от тях е прехвърлил тежестта за взетите решения върху Златанов. По думите му тенденциозно и избирателно е работила Комисията за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси и Филип Златанов е успявал да манипулира.