Лидерът на "Атака" Волен Сидеров, чийто депутатски имунитет прокуратурата поиска, се появи в сградата на Висшия съдебен съвет преди редовното заседание на Съвета и поиска да бъде изслушан.

Малко преди това пред сградата на ВСС се събраха двайсетина души с плакати срещу главния прокурор Сотир Цацаров.

Снимка: БГНЕС

След като обсъдиха настояването на Сидеров, магистратите решиха да го допуснат в залата и да го изслушат.

Пред ВСС той заяви, че според него Цацаров е нарушил закона, като първо е обявил действията на му като хулигански, а след това е поискал имунитета му.

Сидеров определи тези действия на прокуратурата като гавра с честта му и допълни, че искането за свалянето на имунитета му е изградено върху експертиза от човек, който "търгувал с човешки части". Така лидерът на "Атака" определи експерта по съдебна медицина Станислав Христов.

Сидеров се оплака, че е жертва на двойни стандарти и че срещу него се води политическа атака.

Той отново отрече да е удрял полицай и декларира пред членовете на ВСС, че всичко се прави, за да бъде омаскарен. Лидерът на "Атака" призова една пета от членовете на Съвета да инициират процедура по сваляне на имунитета на главния прокурор, за да започне разследване за прикрита имотна сделка на съпругата му.

Имунитетът на Сидеров беше поискан заради скандала пред магазин за алкохол и цигари в центъра на София.

Доказателствата по делото сочат, че Сидеров и депутатът от "Атака" Десислав Чуколов са извършили непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото.