По-високи пенсии и заплати за българите поиска на митинг-шествие по случай националния празник лидерът на "Атака" Волен Сидеров.

Шествието започна от пилоните на НДК и завърши с митинг на площад "Св. Александър Невски".

Искаме свободна България, България, в която българинът не е икономически роб, както е сега, каза Сидеров. По думите му е ненормално да бъдем най-бедните в Европа.

Пред привърженици на партията Волен Сидеров поиска българите да станат първенци по финансова дисциплина в ЕС, да получават по-високи доходи от гърци, сърби и германци.

Водите ни към ново робство, водите ни към нов колониализъм и ни казвате, че няма алтернатива, обърна се Сидеров към управляващите и попита защо българите трябва да излизат извън страната, за да изкарват хляба на своите семейства.

"Затова ли умряха Ботев и Левски", обърна се към участниците лидерът на Атака. От партията предложиха нова програма, наречена план "Сидеров".

Тя предвижда разваляне на договорите с ЧЕЗ, Е.ОН и ЕВН, прекратяване на концесиите за златодобив, както и да се изградят два нови блока в АЕЦ "Козлодуй" и нова атомна централа.

Мобилните оператори да преминат в български ръце, банките да заработят за българската икономика, а не за чужди интереси, иска "Атака" в програмата си. Предстои обсъждането й с общинските организации на партията.