На годишнината от създаването на ДПС – 8 януари, в Кърджали имаше банкет само на новото ръководство на партията, съобщи репортерът на bTV Десислава Ризова в предаването „Тази събота”. Трябваше да има алтернативна почерпка на изключения бивш лидер на партията Лютви Местан, но такава не се състоя.

Според новите съпредседатели на партията - Мустафа Карадайъ, Четин Казак и Рушен Риза, разцепление в партията категорично няма.

Повечето хора в Кърджали също смятат, че ДПС няма да се разцепи заради спомените от миналото.

Кмета на Кърджали Хасан Азис пък смята, че каквото и да се случи в ДПС, ще започне от бастиона на партията – Кърджали. През април формацията ще проведе конгрес, на който ще избере нов председател.

Относно решението да се снеме охраната на Местан в деня, в който Ахмед Доган и ръководството на партията реши хада го свалят от лидерския пост, бившият шеф на НСО Румен Миланов обяви, че трудно може да се говори за политическа поръчка. По думите му, ако нещо се случи с Местан отговорност ще носи, комисията, решила да снеме охраната и шефът на службата, които ще отидат на военен съд. Миланов е учуден, че бившият лидер на ДПС е отишъл в турското посолство да търси закрило. Аз ако се опасявах за живота си, щях да отида в първото районно управление, твърди бившият шеф на НСО.

Какво мислят за ДПС и нейното бъдеще евродепутатът Ангел Джамбазки и журналиста Георги Коритаров може да чуете във видеото: