Дни преди учредяването на политическа партия БАСТА един от видните й функционери заяви, че партията ще събере нужния брой хора и дори ще връщат желаещи. Бившият земеделски министър Мирослав Найденов обяви в студиото на „Лице в лице”, че това е единствената партия, в чийто устав е записано, че участващите в Съвета на ветераните няма да заема висши държавни постове.

Партията дори е поканила председателя на ГЕРБ Бойко Борисов на учредяването, за да спазят рамката на добрия тон. „Практиката е на нов политически проект да се канят парламентарно представени партии и сме поканили всички – и тези минали 1% бариера”, обясни Найденов с обяснението, че Борисов официално е отказал поканата заради партиен ангажимент и е пожелал успех.

Бившият земеделски министър коментира 100-те дни на кабинета на Пламен Орешарски и не даде конкретна оценка. Той е на мнението, че властта трябва да подаде оставка, защото въпреки някои добри неща, които са направили, масово липсва общественото доверие.

По темата с подслушванията и скандалния разговор в Банкя, Найденов коментира, че е имал смелостта да каже „баста” на този тип подход в партията. Той обясни конфликта си с Цветан Цветанов с думите, че е бил близо до Борисов, а самият председател на ГЕРБ не е вярвал на Найденов, че го подслушват. Учредителят на новото движение сподели и вътрешна шега в партията – партийната книжка номер 1 е запазена за бившия вътрешен министър, защото ако не е бил той, нямаше да бъде създадено движението.

Цялото интервю с Мирослав Найденов може да чуете в прикаченото видео.