Джейхан Ибрямов, бивш председател на младежкото ДПС и политически съветник в кабинета на Ахмед Доган, бе назначен за зам.-министър на инвестиционното проектиране. Това стана със заповед на министър-председателя Пламен Орешарски, съобщиха от правителствената пресслужба.

Ибрямов бе съветник на председателя на ДПС в периода 2009-2012 г. Преди това е бил и зам.-председател на младежката структура на партията.

От август 2007 г. до ноември 2009 г. Ибрямов заемаше поста изпълнителен директор на сдружението "Толерантност", а от ноември 2003 г. до юли 2007 г. работеше като "проект мениджър" във фондацията "Либерална интеграция".

В периода август 2003 г.-октомври 2003 г. човекът на Доган е бил главен специалист в дирекцията "Спорт и здраве" в Министерството на младежта и спорта.

Джейхан Ибрямов е завършил политически мениджмънт и публични политики в Нов български университет. Преди това придобива магистърска степен в Националната спортна академия "Васил Левски" в София, а бакалавърската си степен - в Техническия университет "Ангел Кънчев" в Русе. Владее турски и английски език.