Десетки села ще провеждат избори за кмет наесен с избиратели, които се броят на пръсти. С тези местни избори ще бъдат създадени над 1250 нови кметства, защото ще се гласува и в селата с над сто постоянни жители.

В много от селата в кърджалийско след голямата екскурзия е пълно със села, в които само се водят че живеят хора, а всъщност няма никой.

Крумовградското село Сладкодум обаче е особено абсурден случай. Там ще се гласува, въпреки че по настоящ адрес се водят, че живеят двама души, а всъщност няма нито един.

Ако напишете в интернет търсачките Сладкодум, ще се чудите, защо селото има пощенски код, но няма телефонен. Когато отидете на място, вече разбирате - от десетилетия не живее никой, къщите са разрушени, няма улици, няма жици по стълбовете.

В това село се води че живеят 197 души, затова тук ще има избори, интересно обаче къде, защото очевидно поне от 30 години не живее никой.

По настоящ адрес се водят двама души. Единият трябва да се кандидатира за кмет на другия.

Тези които трябва да организират изборите, чакат решение. След указа на президента кмета на общината трябва да произведе избори за кмет на кметство.

Централната избирателна комисия (ЦИК )също няма отговор за този казус. Парламентът ще излезе скоро във ваканция, а кой ще реши проблема още не е известно.