СДС е готов на дискусия и иницииране на референдум къде ще отидат ядрените отпадъци, ако АЕЦ "Белене" все пак бъде изградена, обяви на пресконференция лидерът на партията Божидар Лукарски.

Сините са категорични, че поредна експертиза дали централата е изгодна за България ще струва на държавата около 1 млн. лева и сумата е в допълнителна тежест.

Според сметки на експерти на СДС в момента съществуващите у нас мощности произвеждат месечно три пъти повече ток от реалното потребление. Затова от "Раковски" 134 , в случай, че проектът бъде рестартиран, възнамеряват да поискат национално допитване коя българска община ще складира ядрените отпадъци или колко ще струва транспортирането им, ако те се съхраняват в Русия.

Недоумяваме как лидерът на ПЕС Сергей Станишев защитава икономическите интереси на държава, която не е член на Европейския съюз, коментира Лукарски. Според него все пак "Белене" няма да бъде построена, а само се хвърля прах в очите на избирателите.

Партията се обяви отново и за оставката на кабинета "Орешарски". Проблемът на това правителство е, че няма прозрачност къде и как се взимат решенията, обясни лидерът на СДС и попита кой управлява България в момента. Имаме съмнения за личности, които стоят зад ДПС и дърпат конците, добави Божидар Лукарски.